Reedy Creek Coastline Views

VIEW PROJECT DETAILS Sloping blocks always present the biggest challenges and this site has an 8.0 metre rise from the road to the back of the block. It’s important to have a good understanding of the site before design begins. so that the home sits comfortably on the site and works with the slope. In addition, our architect needed to …

Noosaville Courtyard Bliss

Bryan & Carol, Noosaville VIEW PROJECT DETAILS VIEW PROJECT DETAILS After moving from a large and private acreage site, our clients were particularly concerned about achieving a feeling of space on this 612m2 block, and wanted to ensure complete privacy from the four adjoining neighbours. The solution was to design the whole house and all the main rooms to open …

Brookwater Poolside Resort

Lea & Anne, Brookwater VIEW PROJECT DETAILS VIEW PROJECT DETAILS A sloping block backing on to bush reserve, with site works constraints – careful planning was required to establish this Brookwater home design all on one level. The pool was incorporated as a water feature, viewed from the Entry and Living areas. Our clients are excited about how the house …

Chuwar Framing the View

Jonathan & Gillian, Chuwar VIEW PROJECT DETAILS VIEW PROJECT DETAILS From the very first site inspection we knew this project would be special – a riverfront acreage property with views forever. The design, as always, focused on good cross flow ventilation and passive solar design, but the client also required specific display areas for their artefacts and prized possessions. The …

Gilston Solar Living

Malcolm & Pauline, Gilston VIEW PROJECT DETAILS VIEW PROJECT DETAILS This site has great views to the western ranges at the front of the property and needed to address both the outlook and good sun control. The client’s priority was for passive solar design and great energy efficiency, along with top quality fittings and privacy from neighbours. We were happy …

Tinbeerwah

READ MORE The outdoor area sits between the living and guest bedroom wings of the house, so that it opens to both the north and south. A raking ceiling to the living and outdoor areas provides high windows and maximum winter sun penetration, with large fixed glass picture windows to the south. Selective use of louvres allows for control over …

Wamuran

READ MORE This made central positioning of the large Summer Room and barbecue area the first priority, giving separation between the master bedroom and the secondary guest wing. The main living area, Summer Room and study are all positioned so that views are picked up to both sides of the property and air flow is possible even on the calmest …

Verrierdale

READ MORE In this case the architecture is a combination of simple contemporary skillion roofs, blade walls and generous wrap-around decks; all ideal for outdoor sub-tropical living. The aim was to site the home comfortably on the slope, rather than to excavate; to make the most of all prevailing breezes, rather than to air-condition; and to provide lightweight materials and …

Springbrook Mountain Retreat

READ MORE The design of this stunning Springbrook home enables almost all the rooms in the house to capture the views through the trees to the National Park, while also being able to cope with the cold mountain environment that the hinterland endures. Sun penetration has been the major benefit of the design. Springbrook Mountain is 6-7 degrees cooler than …

Marcus Beach

READ MORE A wonderful North-Eastern aspect prompted walls of louvres and fixed glass that promote ample natural light and cross flow ventilation. While the entertaining deck has the best views of the Pacific, consideration was still given to direct pool and beach access via external stairs. This is a luxuriously appointed beach home that sits effortlessly in its environment and …

Hendra Character

READ MORE While the street elevation had to reflect lightweight materials and a traditional roofline compatible with council’s Character Code requirements, everything else has a clean, contemporary feel. The floors are polished concrete throughout, along with the kitchen bench; there is full height glass opening to the garden, and the master bedroom looks through to the voids both inside and …

Pacific Pines

READ MORE The entire entertainment area — from kitchen to dining, through to the outdoor living and media room — join together and allow for everyone to relax around the pool and still be connected to all that is happening inside. Three living areas and four bedrooms cater for everyone in the family.